Türkiye’de 14 mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde oy verme işleminin gerçekleştirildiği Amsterdam’daki RAI Fuar ve Kongre merkezinde Pazar akşamı büyük bir kavga yaşandı. 

Seçim provokasyonu peşinde olan PKK terör örgütü sempatizanları, bu kez Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da ortaya çıktı. Elde edilen bilgiye göre PKK yandaşları bazı Cumhur İttifakı müşahitlerine yönelik sözlü sataşmada bulundu.

Ardından PKK sempatizanları fiziki saldırıya başladı. Kongre merkezinin özel güvenlik görevlileri olay yerinde asayişi sağlamakta zorlandı.

Olay yerine gelen çok sayıda polis ve özel kuvvet ekipleri, saldıran gruba cop ve köpeklerle müdahale etti ve Cumhur İttifakı müşahitlerini alanın dışına çıkardı.

Saldırıya uğrayan müşahitlere sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.

Oylar güvence altına alındı
Sandık başında görevli yaklaşık 100 kişinin, olayın ardından hala RAI’de kaldığı ve oy sandıkları ile pusulaları güvence altına aldıkları belirtildi.

Oy sandıkları, Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosluğu yetkilileri tarafından, güvenli bir yere götürüldü.

Hollanda’da kullanılan oy pusulaları, 14 Mayıs’tan önce Türkiye’ye gönderilecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.