Enerji maliyetlerinin artmasıyla mücadele etmek zorunda olan küçük işletmelere bu alanda destek vermek isteyen Amsterdam Belediyesi, en az 2 en fazla 10 personeli bulunan işletmelere 1000 euro ile 5000 euro arasında yardım verecek.

Belediye küçük ve orta ölçekli işletmeler için sunduğu 10 milyon euroluk destek paketinin, 7 milyon euroluk kısmını küçük işletmelere harcamayı hedefliyor. Enerji yardımından Ticaret odasına kaydı bulunan ve Amsterdam’da ikamet eden girişimler faydalanabilecek.

Belediye Encümeni Sofyan Mbarki konu ile ilgili basına yaptığı açıklamada “Bazı girişimcilerin karşı karşıya kaldığı fiyat artışları karşısında şok oldum. Bu paket ile girişimcileri destekliyoruz ve uzun vadede fayda sağlamaları için yapısal olarak daha sürdürülebilir hale gelmelerine yardımcı oluyoruz.” dedi.

Koyuncu: "Sunulan desteği ilk adım olarak görüyoruz"
Konu ile ilgili Son Haber’e açıklama yapan Denk Partisi, Amsterdam Belediye Meclis Üyesi Süleyman Koyuncu, parti olarak belediyenin sunduğu bu olanağı “ilk adım” olarak gördüklerini dile getirdi. Koyuncu “Mecliste bunun gibi teşviklerin gelmesi için yoğun mesai sarf ediyoruz ve karşılığını görmek bizi memnun ediyor.” dedi.

“Belediye meclisinde yapmış olduğumuz çalışma neticesinde Amsterdam'da yalnız iş yerlerine değil ibadethanelere de enerji yardımı yapılması kabul edildi.” diyen Koyuncu “Daha geniş bir kesimin artan enerji masraflarına karşılık desteklenmesi için çalışmalara devam edeceğiz.” şeklinde ifade kullandı.

Koyuncu ibadethanelere yapılacak enerji yardımının detaylarının henüz netleşmediğini, önümüzdeki günlerde bu konuda daha fazla bilgiye sahip olunacağını kaydetti.

Konuksever: "Yerinde bir karar ancak, kapsamı genişletilmeliydi"
Denk Partisinden Noord Holland Eyalet Meclisi ikinci sıra adayı Ayşe Konuksever de enerji destek paketinin aslında olması gereken bir paket olduğunu belirtirken, “Ancak Amsterdam’da çok sayıda kendi adına çalışan zzp’lerimiz ve yiyecek/içecek sektöründe işletmelerimiz var. Bu teşvik keşke onları da kapsasaydı. Enerji maliyetleri her kesim için yükseldi. Yine de en azından verilen bu teşvik bile yerinde bir karar.” şeklinde ifade kullandı.

Amsterdam'da ikamet edenler girişimciler bu bağlantı aracılığıyla 1 Şubat'tan itibaren enerji desteği başvurusu yapabilecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.