Amsterdam ve çevresinde ikamet eden düşük gelirli ailelere tanınan ücretsiz toplu taşıma bileti uygulaması bugün başladı. Ancak sistemde büyük bir açık olduğu ortaya çıktı. Aslında düşük gelirli aileler için düşünülen bilete, herkes başvuru yapabiliyor.

Amsterdam’da ikamet eden düşük gelirli ailelerin kullanımı için tasarlanan ücretsiz toplu taşıma bileti Gratis.OV.nl sitesinden alınıyor ve hane başına bir yıl içerisinde en fazla sekiz bilet veriliyor. Bedava biletler otobüs, tramvay veya metroda kullanılabiliyor. 

Daha önceden yapılan açıklamalarda ücretsiz bilet uygulamasından minimum gelirin yüzde 130'una kadar geliri olan hane halklarının yararlanabileceği ve biletle tek seferde 1,5 saatlik yolculuk yapılabileceği belirtilmişti.

AT5 kanalının ortaya çıkarttığı açıkta ise bilete herkesin başvuru yapabileceği görülüyor. Vervoerregio Amsterdam yetkilisi Amsterdam televizyon kanalına yaptığı açıklamada, herkese açık bir site olduğunu ve kişilerin gizliliği açısından gelirinin sorulmadığını kaydetti. 

Sözcü “diğer taraftan başvuru yapmayı kolaylaştırdık. İnsanların bu anlamda daha hakkaniyetli davranacağını ve sadece ihtiyacı olanların başvuru yapacağını tahmin ediyoruz” dedi.

VVD Amsterdam Belediyesi VVD’li meclis üyesi Daan Wijnants, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “bu şaka olmalı! Çarşamba günü encümene bunu soracağım” ifadesine yer verdi.

GVB, EBS ve Connexxion işbirliği ile gerçekleştirilen bedava toplu taşıma bileti uygulamasında toplam 730 bin bilet dağıtılacak. Ancak haber hazırlandığı sırada “Gratis OV” sitesinde 487 bin 72 bilet kaldığı ve biletler bittiğinde aynı kampanyanın tekrarlanmayacağı bilgisi paylaşıldı. 

Bilindiği üzere bedava toplu taşıma biletlerine kişiler kendileri başvurabileceği gibi Gıda Bankası, Kringloop mağazaları veya diğer sosyal organizasyonlar tarafından dağıtılmakta.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Rico Schwab - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.