Hollanda Kraliyet Askeri Polisi (Marechaussee) dolandırıcılık ve sahtekarlık yaptığı iddiasıyla bir taksi şoförünü gözaltına aldı. Adamın evinde 21 bin euro nakit ele geçirildi.

Hollanda Kraliyet Askeri Polisi yapılan açıklamada, 38 yaşındaki taksi şoförünün Perşembe günü evine yapılan baskında yakalandığı, hakkında sahtekarlık ve dolandırıcılık iddiası bulunduğu belirtildi. Taksi şoförünün kullandığı ehliyetin de sahte olduğu belirtildi. Gözaltının, Hollanda Kraliyet Askeri Polisi tarafından geçen yıl Nisan ayında başlatılan bir soruşturmanın sonucu olduğu kaydedildi.

Açıklamada "Bir taksi kontrolü sırasında sürücünün çeşitli taksi uygulamalarında hesap oluşturmak için sahte belgeler kullandığına dair şüpheler ortaya çıktı. Daha sonra yapılan incelemelerde şahsın sahte bir sürücü kartına sahip olduğu ve bu sayede yasadışı olarak taksi hizmeti sunduğu tespit edildi" ifadelerine yer verildi.

Şoförün evinde yapılan aramada, 21.000 eurodan fazla nakit para, çeşitli banka kartları, resmi belgeler ve birkaç telefon da dahil olmak üzere birçok eşya ele geçirildi.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Hollanda Kraliyet Askeri Polisi- Arşiv

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.