Amsterdam'da, yaklaşık altı ay önce bir Türk nakliye firmasında çalışmak üzere Hollanda'ya gelen 42 yaşındaki Hamit Altürk, 27 Ağustos'ta kimliği belirsiz kişiler tarafından sokak ortasında saldırıya uğramış, vücuduna aldığı yumruk ve tekmelerle ağır yaralanmıştı. 

Olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Altürk, yaklaşık bir hafta sonra hayatını kaybetmişti. Altürk'ün cenazesi, memleketi olan Şırnak'a nakledilerek Silopi'de defnedildi.

Bu trajik olayın ardından, Amsterdam polisi, soruşturmayı derinleştirdi ve cinayetin faillerinin 13 ve 15 yaşlarında iki erkek çocuk olduğunu tespit etti. Gençler, Ağustos sonunda NDSM Meydanı'nda başına aldığı ağır darbeler sonucu hayatını kaybeden Altürk'ün, cinayet zanlısı olarak pazartesi günü gözaltına alındılar. Polis, bu iki genç çocuğun daha önce de iki farklı suç olayına karıştıklarını belirledi.

Bu trajik olay, Amsterdam'daki gençler arasında artan şiddet eylemlerine dair endişeleri yeniden gündeme getirdi ve yetkililer, gençler arasındaki şiddeti önlemek için daha fazla önlem alınması gerektiğini söyledi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın