Amsterdam’da, bazı bölgelerde hız sınırının saatte 30 kilometre olarak uygulanmasını sağlamak ve bunun denetimini yapmak için yerleştirilen radarlar ilk kez bugün kullanılmaya başlandı.

Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı

Geçen yılın sonunda, Amsterdam’ın büyük bir bölümünde maksimum hız sınırı 30 kilometre/saat olarak belirlenmişti. 

Pilot uygulama radarların uygun bir çözüm olup olmadığını araştırmak amacıyla, Savcılık tarafından başlatıldı. Stadhouderskade’deki dört sabit radar, maksimum hız sınırı olan 30 kilometre/saat olarak ayarlanacak. İlk etapta, sabit hız kamerasının yanı sıra Postjesweg, Kattenburgerstraat ve Oostenburgergracht’ta 'flexflitsers' olarak adlandırılan geçici hız kameraları yerleştirilecek. Geçici hız kameraları 2 ay aynı noktada kalacak.

Hız sınırını aşan sürücülere 1 Haziran'dan itibaren, Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (OM) tarafından ceza kesilecek.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş