Amsterdam Merkez İstasyonu (Centraal Station – CS) son aylarda çoğunlukla Doğu Avrupa'dan gelen ve kalacak yerleri olmadığı için bu bölgede yoğunlaşan bir grubun istilası altında. Aşırı derecede içki tüketen, gürültü kirliliği yaratan ve karıştıkları kavgalar nedeniyle polisle başı dertte olan bu grubun yarattığı rahatsızlığı gidermek isteyen şehir yönetimi, istasyonun arka bölgesine de alkol yasağı getirdi. 

Polisin elindeki verilere göre, CS çevresinden alınan ihbarların sayısı geçen yıla göre neredeyse iki kat arttı. 2021 yılı temmuz ayında çevreye rahatsızlık verdiği gerekçesiyle 24 kez ihbar yapılırken bu sayı bu yıl temmuz ayında 52’ye çıktı. 

İstasyonun arka bölümünde toplanan kalabalığın, çoğunluğunun sokaklarda yaşayan işsiz AB vatandaşları olduğu belirtiliyor. Bu kişilerin çoğu kendi ana vatanına dönmek istemiyor, Amsterdam’daki kabul merkezlerine de alınmıyor ve bu grubun büyük bir kısmı bakıma karşı isteksiz ve devlet kurumları tarafından ulaşılması güç insanlar olarak tanımlanıyor.

Yasak ihlaline 95 euro para cezası
Bu hafta Salı günü uygulamaya başlanacak olan “kamusal alanlarda alkol tüketimi yasağı” istasyondaki geçitler de dahil olmak üzere CS'nin arka bölgesi için geçerli olacak. 

Amsterdam daha önce de şehirdeki bazı bölgelerdeki rahatsız edici durumları önlemek için alkol yasağı getirdi. De Wallen bölgesinde olduğu gibi Damrak ve Nieuwmarkt gibi bitişik alanlarda ve CS’nin ön tarafında da alkol yasağı uygulanmakta. Alkol yasağını ihlal eden kişilere 95 euro para cezası kesilmekte.

Havaların soğuması ile birlikte istasyon çevresinde bulunan kişilerin tren istasyonunun içine girerek tren yolcularını rahatsız etmesini önlemek isteyen Hollanda Demiryolları (NS) yönetimi binanın içindeki bazı sıraları çitle kapatmaya karar verdi.

Fotoğraf: Siggy Nowak - Pixabay

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.