Geçen yıl Almanya'ya 244 bin kişi sığınma başvurusu yaptı. Federal Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre 117 bin kişi de aile birleşiminden yararlanarak ülkeye geldi. Bakanlığın verilerine göre bu yılın ilk yedi ayında 77 bin kişi aile birleşimi ile Almanya’ya geldi.
Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Milletvekili Andrea Lindholz, bu durumun 2023'ün yalnızca düzensiz göç açısından değil, aynı zamanda aile birleşimi açısından da rekor bir yıl olacağını gösterdiğini belirterek hükümete bir soru önergesi sundu.
Lindholz, “siyasi, dini veya etnik nedenlerden dolayı kişisel olarak zulme uğramayan ve bu nedenle sığınmacı olarak tanınmayan ancak, kendi ülkelerinde iç savaş yaşayan veya ayrım gözetmeyen şiddet riskiyle karşı karşıya olan “ yani ikincil koruma hakkına sahip kişilerin aile birleşimi sayısını azaltma çağrısında da bulundu.
Augsburger Allgemeine gazetesinin haberine göre, Almanya’nın dış temsilcilikleri aracılığıyla 2022 yılında verilen 117 bin aile birleşimi vizesinden 10 bin 549'u mülteci statüsü tanınmış bireylerin yakınlarına, 231'i ise iltica başvurusunda bulunan kişilerin yakınlarına, 8 bin 900 vize ise ikincil koruma hakkına sahip aile bireylerine veridi.
Hükümet kaynaklarına göre, şu anda aile birleşimi vizelerinin çoğu Beyrut, İstanbul ve Erbil’deki dış temsilcilikler aracılığıyla veriliyor ve her 10 başvurunun dokuzunu Suriye vatandaşları oluşturuyor.
Federal Dışişleri Bakanlığı'nın rakamlarına göre, 2020 pandemi yılında yaşanan istisna hariç, 2016'dan bu yana aile birleşimi yoluyla Almanya'ya yılda 100 binden fazla kişi geldiği belirtiliyor
©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.
WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.