Birçok insan ve çocuk hakları kuruluşu, Federal Hükümet'e yabancılar için zorunlu olan dil sınavı konusunda eleştiri getiriyor. Brandenburg Mülteciler Konseyi, Terre des Hommes ve Pro Asyl gibi sivil toplum kuruluşu, hükümetin aile birleşim sürecini basitleştirme vaadini yerine getirmesi için baskı yapıyor.

Kuruluşlar, "Vergissmeinnicht" (Unutma Beni) sloganıyla ulusal bir eylem başlattı. Sol Parti de Federal Hükümet'i eyleme çağırdı. 

Sol Parti'nin göç politikası sözcüsü Gökay Akbulut, "Aile birleşim sürecinin Almanya'ya basitleştirilmesi ve hızlandırılması gerekiyor" dedi. Aileye sahip olma hakkının bir insan hakkı olduğunu belirten Akbulut, "binlerce ailenin gereksiz acı çekmesini önlemek için yasa değişikliği yapmanın zamanı geldi" ifadesini kullandı.

Dil testinde her üç kişiden biri başarısız oluyor
ZDF kanalının web sitesinde yer alan habere göre, geçen yıl yetersiz dil bilgisi nedeniyle 13 binden fazla kişi aile birleşim sürecinde başarısız oldu.

Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, geçen yıl yurtdışında bir Goethe Enstitüsü'nde yapılan dil yeterlilik testine toplam 40 bin 165 kişi girdi. Bu kişilerin %33,9'u yani 13 bin 607 kişi sınavı geçemedi. Başka bir deyişle, sınava giren her üç kişiden biri başarısız oldu.

Bunun yanında, 71 bin 127 kişi aile birleşimi üzerinden vize aldı. Bu kişilerin 8 bin 930’u  Hindistan'dan, 8 bin 778’i Türkiye'den ve 5 bin 6’sı ise Lübnan'dan Almanya'ya gelme hakkı kazandı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.