Almanya’da Berlin ve Hamburg'dan sonra üçüncü büyük şehri Münih’de belediye taksi ücretlerine zam yapma kararı aldı. Buna göre Nisan ayından itibaren temel fiyat 5,30 eurodan 5,50 euroya, kilometre ücreti ise 2,30 eurodan 2,50 euroya çıkacak.

Belediye meclisinde Salı günü yapılan oturumda zam kararının asgari ücretin artması ile birlikte artan işletme maliyetlerinden kaynaklandığı belirtildi.

Meclis ayrıca temel taksi ücretinin Nisan ayından itibaren 5,30 euro'dan 5,50 euro'ya ve 2025 yılında da 5,70 euroya çıkarılmasına karar verdi. Kilometre başına alınan ücrette nisan ayı itibariyle 2,3 eurodan 2,50 euroya, 2025 yılında ise 2,70 euroya çıkacak.

Yeni düzenlemeye göre örneğin, Ticaret Fuarı’ndan havaalanına gitmek için taksiye binen bir müşteri Nisan ayında 90 euro, önümüzdeki yıl ise 94 euro ödemek zorunda kalacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Almanya’da bahçesine göktaşı düşen Türk aile sonunda kararını verdi Almanya’da bahçesine göktaşı düşen Türk aile sonunda kararını verdi

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.