Almanya'dan Türkiye'ye tatil için giden Halil İbrahim Gönenç isimli adam, hayatının şokunu yaşadı. Kahramanmaraş depremlerinde 'ölü' olarak kayda geçirildiğini öğrenen adam şimdi bu yanlışı nasıl düzelteceğini düşünüyor.

Türkiye 6 Şubat’ta 9 saat arayla meydana gelen iki şiddetli depremle sarsıldı. 50 binden fazla can kaybına, yüz binden fazla yaralıya ve yüz binlerce insanın göç etmesine neden olan depremin farklı mağduriyetleri de gündeme geliyor.

Söz konusu mağduriyetlerin son örneği Almanya’dan deprem sonrası Türkiye’ye tatile giden Halil İbrahim Gönenç isimli gurbetçi vatandaş.

Show TV’nin haberine göre; Gönenç, Türkiye'ye adım atar atmaz aldığı haberle hayatının şokunu yaşadı. Almanya’dan uçakla Türkiye’ye giden Gönenç, deprem felaketinde yanlışlıkla adının "öldü" olarak geçirildiğini gördü.

Gönenç, ölmediğini ispata çalışıyor
Şiddetli depremlerin ardından ismi nüfus kayıt sistemine sehven ‘öldü’ diye kaydedilen gurbetçi vatandaş, resmi mercilere ölmediğini nasıl ispat edeceğini bilmiyor. Bu süreçte resmi evrak işlemlerinde kimlik kartı geçersiz olduğu için gittiği yerden geri çevriliyor. 

Bu yanlışlık nedeniyle pasaportu ve kimlik kartı geçersiz sayılan Gönenç 16 Nisan’dan bu yana yurtdışına çıkamadığını belirtti.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.