Türkiye’de 14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekili seçimi için gümrük kapılarında ve yurtdışındaki temsilciliklerde sandıklar yerlerini aldı. Almanya’da 13 konsoloslukta ve bunlara bağlı 13 ek bölgede sandık kurulacağı açıklanmıştı ancak Almanya; Aachen, Bremen ve Regensburg dışında, ek bölgelerde sandık kurulmasına izin vermedi. Türkiye Almanya’nın bu kararına itiraz etti.

Avrupadan haber sitesinin haberine göre, Almanya’daki seçmenlerin konsolosluklarda kurulan sandıklarda oy kullanması konusunda sıkıntı yok. Buna göre Berlin, Düsseldorf, Essen, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Karlsruhe, Kassel, Köln, Mainz, Münih, Münster, Nürnberg, Stuttgart’taki konsolosluklarda oy verilebilecek.

Daha önce konsolosluklara bağlı 13 bölgede kurulacağı açıklanan sandıklara izin verilmedi. Buna göre, Kassel, Siegen, Dortmund, Fulda, Limburg, Kiel, Saarbrücken, Bielefeld, Ulm ve Mannheim’da sandık kurulmayacak.

Türkiye itiraz etti
Türkiye, Almanya’nın bu kararına itiraz etti. Sandıkların belirlenen 10 noktada yeniden kurulması için girişimler sürüyor. söz konusu bölgelere oy pusulaları çoktan gönderildi ve birçok kişinin bu sandıklarda oy kullanmak için hazırlık yaptığı belirtiliyor. Yüz binlerce oy pusulasının akıbeti ise henüz bilinmiyor.

Nisanın ilk haftasında bildirilmiş
Avrupadan haber sitesinin İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre; Türkiye, nisanın ilk haftasında hangi noktalarda sandık kurulacağını Almanya’ya bildirdi. Ancak Alman yetkililer başvuruda geç kalındığı için onay vermiyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.