Avrupa Adalet Divanı Başsavcılığı Veri Koruma Yasası kapsamında kayıtların uzun süreli tutulmasının olumsuz sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu. Bu uyarı ile birlikte Schufa, bireysel iflas durumunda kayıtların saklanma süresinde değişiklik yaptı.

Avrupa’dan haber sitesinin haberine göre, finansal veriler için Almanya'nın en önemli kredi raporlama kuruluşu Schufa, kayıtların saklanma süresinin 3 yıldan 6 aya indirildiğini duyurdu. Bu değişiklikle birlikte yaklaşık 250 bin kişinin borç kayıtları bir anda silinmiş oldu.

Almanya'da yürürlükte olan uygulamaya göre, özel kişilerin iflas durumuna ilişkin bilgiler 6 ay boyunca resmi bir internet sitesinde yayımlanıyor. Schufa gibi kredi büroları ise bu bilgileri toplayarak 3 yıl boyunca kayıtlarında saklıyor. Bu durum özellikle kredi notu düşük olan kişilerin taksitli alışveriş yaparken, ev kiralarken veya araba satın alırken zorluklar yaşamasına neden oluyordu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.