Almanya’da daha çok göçmenlerin yaptığı belirtilen yeni iş kolu tartışmalara neden oldu. Sosyal medya platformlarında yayınlanan videoda işlek bir caddede sırtında büyük reklam panoları taşıyan iki kişinin görüntüsü görülüyor. Videodaki kişiler sırtlarında taşıdıkları büyük bir dijital reklam panosu ile sokakta geziyor. 

İnsanların GPS ile takip edilebilen “yürüyen reklam panosu” haline geldiği ve yeni bir iş kolunun yaratıldığı görüntüler, ‘etik’ tartışmaları da beraberinde getirdi.

Bu yeni reklam stratejisinin sabit reklam panolarıyla insanların dikkatini çekemeyen şirketlerin, farklı bir yola başvurmasıyla doğduğu tahmin ediliyor.

Sabit reklam panolarına göre daha az maliyetli ve daha fazla etkileşim sunan yürüyen reklam panoları sokakta ilginç anlara da neden olabiliyor.

En işlek caddelerde belli bir saat süresince dolaşan ve GPS ile takip edilen reklam panosu taşıyanların görüntüsü sosyal medya üzerinden yayınlandıktan sonra bazıları tarafından normal reklam çalışması olarak değerlendirildi. Ancak buna etik olarak aykırı bulduğu için tepki verenler de oldu. 

02 (1)

03 (1)

4a

04 (1)

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.