Almanya'da yaşam maliyetlerinin artmasıyla kişisel harcanabilir gelirler değişkenlik gösteriyor. Alman Ekonomi Enstitüsü'nün (IW) verilerine dayanarak yapılan sıralamada, büyük şehirlerin gelir düzeyleri geçmiş yıllara kıyasla düşüş gösterdi. 400 bölge ve şehir arasında, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Gelsenkirchen şehri en düşük, Bavyera eyaletinin Starnberg kasabası ise en yüksek gelir seviyesine sahip çıktı.

Starnberg, kişi başına yıllık gelir ortalaması 32 bin 800 euro ile ülke ortalamasının yüzde 34,7 üzerinde. Bu şehri takip eden diğer dört şehir; Hochtaunus bölgesi ulusal ortalamanın yüzde 27,1, Baden-Baden yüzde 26,5,  Miesbach yüzde 19,8 ve Münih yüzde 18 üzerinde. 

Almanya’da insanların en az gelir elde ettiği şehir olan Gelsenkirchen’de kişi başı yıllık gelir 18.886 euro ile ortalamanın yüzde 22,5 altında. Offenbach am Main, Duisburg, Herne ve Freiburg gibi şehirler de, ülke ortalamasının yüzde 21,7 ile yüzde 16,2 arasında daha düşük gelir seviyelerine sahip.

Almanya'nın yedi büyük şehri arasında Münih ve Düsseldorf gelir seviyeleriyle öne çıkarken, Duisburg ve Offenbach am Main gibi şehirler en düşük gelire sahip kentler arasında bulunuyor.

Frankfurt, Stuttgart, Hamburg ve Köln gibi gelir düzeyi yüksek şehirler, yüksek yaşam maliyetleri nedeniyle 'fakir' şehirler sıralamasına girmeye başladı. Başkent Berlin'de kişi başına düşen yıllık ortalama gelir 21.469 euro ile düşük gelirli şehirler arasında. Düsseldorf'ta bu rakam 25.676 euro, Münih'te ise 27.209 euro olarak kaydedildi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Starnberg Wikipedia

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş