Federal hükümet bu yılın bütçesini ayarlamak için çeşitli kalemlerde kesintiye gitse de vatandaşlara verilen kira ve ısınma masrafları da dahil olmak üzere mevcut yardımlara ek başka yardımlar da yapıyor. 

Camia Haber’in Federal Çalışma Bakanlığı'ndan elde ettiği bilgilere göre, Vatandaşlık Parası (Bürgergeld) alanlar kira ve ısınma masrafları, sağlık ve bakım sigortası katkıları, ileri mesleki eğitim için seyahat masraflarını da talep edebiliyor. Mesleki eğitimle ilgili seyahat masraflarının Jobcenter tarafından onaylanması gerekiyor.

Hamile kadınlar için ek ödeme imkanı da bulunuyor. Bu kapsamda, kadınlar hamileliklerinin 13. Haftasından, doğum ayının sonuna kadar yüzde 17 daha fazla vatandaşlık parası alabiliyorlar.

Doğum sonrasında ise, yeni doğan bebekler için tek seferlik olmak üzere, kıyafet, bebek yatağı ve bebek altı değiştirme masası gibi masraflar da karşılanıyor.

Ayrıca, anaokulu ve okul çağındaki çocuklar için Jobcenter ile yapılan görüşmeler sonucunda sınıf gezilerinin ve okul malzemelerinin masrafları tamamen veya kısmen karşılanabiliyor. Okul dönemi başlangıcında ise kalem, defter ve okul çantası gibi masraflar da destek kapsamında yer alıyor.

Almanya, ilk kez tüm eyaletlerde emekli maaşlarına aynı oranda zam yaptı Almanya, ilk kez tüm eyaletlerde emekli maaşlarına aynı oranda zam yaptı

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.