Bonn’da üniversite öğrenimi gören 23 yaşındaki Gülşen Kurt, ders aldığı profesörün ırkçı söylemlerine maruz kaldı. Kurt’a, “Siz burada faşist İslamcıları temsil ediyorsunuz” diyen profesörü protesto eden 7 kız ve 2 erkek öğrenci Kurt ile birlikte dersi terk etti.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; ırkçı söylemlerde bulunan profesör, Gülşen Kurt'a, "Bir dahakine peçeyle mi geleceksin?" diye sordu. Kızın "Bir düşüneyim, belki" demesine sinirlenen profesör, "Siz İslam faşistlerini temsil ediyorsunuz" dedi ve kıza derste kalamayacağını söyledi. Aşırı sağcıları da ellerinde gamalı haç ile derse almayacağını söyleyerek garip karşılaştırmada bulunan profesöre bir başka öğrenci tepki gösterdi.

Yaşanan olay karşısında bir öğrenci, "Onunla bu şekilde konuşup ona hakaretten men ederim sizi" dedi. Ancak profesör sinirlenerek masanın üzerine çıktı, "Ben istediğimi söylerim" diye konuştu. Öğrenci ise bunun ırkçılık olduğunu belirterek, "Fransa'da da ırkçı söylemlerde bulundunuz" dedi. Profesör, "Fikirlerime katılmıyorsanız, Kurt'u da alıp dersten çıkabilirsiniz" cevabını verince 7 kız ve 2 erkek öğrenci dersten çıktı.

Kurt'un "İslamcı" olduğunu ve rahatsızlık unsuru olduğunu iddia eden profesör, öğrencileri, "Bana ırkçı falan derseniz de, hepiniz hakkında davacı olurum" diye tehdit etti.

Daha önce de sözlü tacizde bulunmuş
Gazeteye yaşadıklarını aktaran Gülşen Kurt, haftada iki sefer aynı profesörün dersine girdiğini ve daha önce de 'Sen Türk’sün, ülkene gitsene' şeklinde tacizde bulunduğunu dile getirdi. Kurt, “Diğer öğrencilerle birlikte okul yönetimine şikayet ettik. Dekan ve başkan yardımcısı başka bir ders seçmemi, 20 yıldır üniversitede ders veren profesör hakkında bir şey yapamayacaklarını söylediler. Konuyu sosyal medyaya taşımamamı istediler" dedi.

Kurt'un avukatlığını üstlenen Fatih Zingal ise profesörün yaptığının anayasaya aykırı bir tavır olduğunu dile getirdi. Zingal, “Hukuki olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Bu tarz ırkçılığa maruz kalan çok sayıda vatandaşımız var, hepimiz onların yanında olmalıyız" dedi.

almanya gulsen kurt 01

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş