Almanya’nın Stuttgart kentinde, Türkiye’nin Stuttgart Başkonsolosluğuna ait bir araç Salıyı çarşambaya bağlayan akşam saatlerinde kimliği bilinmeyen kişilerce kundaklandı. Polis, alevlerin park halindeki diğer 8 araca sıçradığını aktardı.

Baden Württemberg Eyaleti İçişleri Bakanı Thomas Strobl, Türkiye Başkonsolosu Mehmet Erkan Öner ile yaptığı görüşmede, "Türk konsolosluğuna ait bir araca doğrudan başkonsolosluğun önünde düzenlenen tehlikeli kundaklama saldırısını en güçlü şekilde kınıyorum" dedi. 

Stuttgart’ın Lord Belediye Başkanı Frank Nopper ise, "Gelebilecek her türlü şiddeti en güçlü şekilde reddediyoruz. Türkiye’nin Stuttgart Başkonsolosu ve Türk dostlarımızın yanındayız" diye konuştu.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre maskeli 2 kişi başkonsolosluk önündeki yangın mahallinden kaçarak uzaklaştı.

Polis olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Almanya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre; '18-19 Temmuz 2022 gecesi Başkonsolosluk resmi aracının kundaklanması, yangın ve patlama sırasında çevredeki başka araçların da hasar görmesi' nedeniyle Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Dışişleri Bakanlığı'na davet edildi.

Görüşmede Schluz'a, son aylarda Almanya’da bulunan Türk temsilciliklerine yönelik gerçekleşen muhtelif saldırılara da atıfla, Stuttgart Başkonsolosluğu'na yönelik saldırının faillerinin bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılmasının, diplomatik teamüller uyarınca zararın tazmin edilmesinin ve uluslararası sözleşmelerin Türk temsilcilikleri ve çıkarları için öngördüğü himaye ve güvenliğin eksiksiz sağlanmasının beklendiği hatırlatıldı.

kundaklama

Kaynak: IHA, AA

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın