Yasal asgari ücret 1 Ocak 2024'te 12,41 euroya yükseltilecek. Bu durum stajyerler için geçerli değil ancak stajyer asgari ücreti de Mesleki Eğitim Yasası (BBiG) uyarınca 1 Ocak 2024'ten itibaren yeniden artacak. 

Stajyerler için asgari ücret
Toplu sözleşmeye tabi olmayan işverenler, 1 Ocak 2020'den itibaren stajyerlerine asgari ücret ödemek zorunda. Bu, her eğitim döneminin başlangıcında yıllık olarak artmakta. 

Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı’nın (BMBF), 18 Ekim 2023 tarihli Federal Kanun Gazetesi'nde de yayınlanan kararına göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 2024 yılında mesleki eğitime başlayan her stajyer artık eğitimin ilk yılında ayda en az 649 euro alacak.   

Asgari ücret eğitim yılı arttıkça artıyor
Stajyerlere asgari eğitim ödeneği, eğitim yılı arttıkça düzenli olarak artar. Stajyerlerin önümüzdeki yıl alacağı asgari ücret birinci eğitim yılına göre, eğitimin ikinci yılında yüzde 18, üçüncü yılında yüzde 35, dördüncü yılında ise yüzde 40 daha fazla olacak.

2024 yılında eğitime başlayacak stajyerlere eğitimin ilk yılında ayda en az 649 euro, ikinci yılında en az 766 euro, üçüncü yılında 876 euro ve dördüncü yılında ise 909 euro verilecek.

Prensip olarak şirketlerin bu asgari tutarın altında ödeme yapmasına izin verilmemekte. İşverenlerin ve sendikaların bireysel sektörler için kendi anlaşmalarına varmaları durumunda istisnalar mümkün. 

BMBF, 2025 yılı kesin değerlerini en geç Kasım 2024'e kadar açıklayacak.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Cottonbro Studio - Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.