Almanya’da sosyal yardım alanlarla ilgili yürütülen büyük çaplı soruşturmada 93 kişiye hapis cezası verildi. Federal hükümet tarafından yapılan açıklamada yaklaşık 166 bin sosyal yardım dolandırıcılığı vakasının tespit edildiği belirtildi. Bu vakalardan 18 bininde kişilerin yardım ödemeleri durduruldu.

Sol Parti tarafından federal hükümete yöneltilen soru önergesi ile ortaya çıkan sosyal yardım dolandırıcılığı vakalarının büyük bir bölümünün İş Ajansı ve Emeklilik Sigortası verilerinin karşılaştırılması ile ortaya çıkartıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, 2018-2022 yılları arasındaki 9 milyondan fazla verinin karşılaştırıldığı, 2022 yılında karşılaştırılan veri sayısının 1 milyon 300 bini geçtiği kaydedildi. 

Ortaya çıkan bulgulara göre; toplam 82 bin 269 kişiye fazla ödeme yapıldığı tespit edildi, 39 bin 622 kişi ile ilgili olarak savcılık ve Gümrük İdaresine ihbarda bulunuldu, gelirlerini eksik göstererek dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 17 bin 892 kişinin sosyal yardımları kesildi ve 4 bin 192 kişiye para cezası kesildi. Soruşturmada 93 kişiye de hapis cezası verildi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Pexels - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş