Almanya’nın Zweibrücken Kasabası'nda, 100 metre uzunluğundaki Siebenpfeifferstr.‘yi 2500 euro verip açık artırmayla alan Türk Yıldırım S. ile, sokaktaki Alman komşularının kavgası büyüyor.

Yatırımcı Türk, Almanlar'a, “3 Mayıs’a kadar kullanım için para ödemezlerse geçiş hakkı vermem“ derken, belediyeden ilk kötü haber geldi.

Belediye, sokağın eski sahibinin 180 bin euroyu tutan tamir ve yenileme masraflarını ödeyemediği için sokağın açık artırmaya çıkarıldığını ve bu parayı yeni sahibi olan Yıldırım S.‘nin ödemesi gerektiğini belirtti.

“Hediye edecek halim yok”
16 bina sahibi ve toplam 30 sokak sakini, aldıkları “3 Mayıs'a kadar herkes kapısının önündeki bölümü satın almazsa, sokağa kapatacağım“ mektubuna karşı avukata başvurdu. Sokağın sahibi Türk ise, “Benim mülküm. Kullanmaları için para istiyorum. Kimseye hediye edecek halim yok“ dedi.

Gönderdiği mektupta kapısının önündeki bölümü satın almak isteyenlerin kendisine başvurmasını isteyen Yıldırım S.‘nin şu anda Türkiye'de olduğu sanılıyor.

Ev başına 20 bin euro

Almanya sokak satın alan Türk 01
Ev sahipleri, “Gözünü para hırsı bürümüş“ derken; Yıldırım S., kazanç amaçlı iş yapmasının normal olduğunu savundu. Restleşmenin sonucu merakla beklenirken daha önce de yaşanan benzer bir durumun her şey Yıldırım S. aleyhinde olduğunu gösteriyor.

İki yıl önce, sokak sahibi kaybetti
Türk vatandaşın sokağı satın almasından sonra araştırmalara başlayan mahalle sakinleri, benzer durumun iki yıl önce Schleswig Holstein'daki, Stormarn Kasabası'nda yer alan “Zum Forellenbach“ adlı sokağın satılmasıyla yaşandığını öğrendi.

Bu sokağı satın alan kişi de, sokak sakinlerine mektup göndererek, “kapılarının önündeki bölümleri almalarını ya da geçiş hakkı için kendisine para ödemelerini“ istedi. Hatta sokağı da beton bloklar getirerek kapattı.

Yaşan durum sonrasında mahalleli mahkemeye gitti. Yerel mahkeme, sokağın kapatılamayacağına ve bu şekilde zorlama ile para istenemeyeceğine hükmetti.

Üst mahkeme onadı
Üst mahkeme de kararı onadı. 7 Ekim 2021 tarihli karara da itiraz yolu kapatıldı. Ayrıca Zweibrücken Belediyesi Tapu İşleri Dairesi, Yıldırım S.‘nin satın aldığı sokakta bazı mülk sahiplerine çoktan “geçiş hakkı“ verildiği ve bunun tescil edildiğini duyurdu.

Üst mahkeme kararının Yıldırım S.‘ye karşı örnek olarak gösterilmesi bekleniyor. Satın aldığı sokaktan yaklaşık 2 saat uzaklıktaki Rheinböllen'de oturan Yıldırım S.‘nin açık artırma dosyasını iyi inceleyip incelemediği, 180 bin euroluk masrafı görüp görmediği ise bilinmiyor.

Kaynak: Sözcü

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.