Berlin Eyalet mahkemesinde görülen ve 2021 yılında açtığı 18 corona test merkezi üzerinden devleti 9,6 milyon euro zarara uğratan iki kardeşin davası karara bağlandı. Hakim; 47 yaşındaki Kemal C.’ye 9 yıl 6 ay, 45 yaşındaki kız kardeşi Gülbeyaz W.’ye ise 1 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Gülbeyaz W.’nin cezası tecil edildi.

Mahkemede açıklanan bulgulara göre Kemal C. 2021 yılında kaydını yaptırdığı merkezler üzerinden korona testi yapmış gibi gösterdi ve Mayıs ile ekim ayı arasında Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Derneği'nden haksız yere 9,6 milyon euro aldı. 

Mahkeme Kemal C.’yi ticari ve öncelikle de ciddi dolandırıcılık suçlarından mahkum etti. Gülbeyaz W. ise kardeşine yardımdan yargılandı.

Mahkeme hakimi karar açıklamasında o dönemde ulusal boyuttaki pandemi nedeniyle hızlı hareket edildiğini belirtirken Kemal C.’nin bu durumu “vicdansızca suiistimal” vurguladı.

Mahkemede ortaya çıkan yeni bulgulara göre Kemal C. açılan 18 merkezin sadece ikisini kendi adı üzerinden diğerlerini ise başka isimler üzerinden kayıt yaptırdı.7

Günde 19 saat çalışmasının imkanı yok!
Yapılan dolandırıcılığın boyutunu önüne sermek için bir hesaplama yapan hakim, bir test merkezinde 19 saat boyunca, dakikada en az iki test yapılması halinde sanığın sunduğu fatura miktarına ulaşılabileceğini, bunun da mümkün olmadığını belirtti.

Sanık Kemal C. ise savunmasında, paranın sokakta olduğunu ve sadece toplanması gerektiğine inandığını ifade etti. Sanığın bu ifadesi mahkeme heyetinin büyük tepkisini çekti.

Hakim 'Her gün 1000’e yakın insan koronadan öldü. Devletin hızlı ve bürokratik olmayan bir şekilde harekete geçmesi gerekiyordu' dedi.

Alman basınında çıkan haberlere göre Kemal C., haksız yere elde ettiği 9,6 milyon euronun yaklaşık 6,6 milyon eurosunu Türkiye’ye yatırdı. 

© Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.