Leipzig'de "Dr. Sascha Robert" adıyla tanınan 35 yaşındaki kişinin hakkında, tamamlanmış bir tıp diploması, doktorası ya da tıp uygulama lisansı olmadan çalıştığı için dava açıldı. Sahte ev doktorunun  Temmuz 2020'den Şubat 2021'e kadar tam teşekküllü sahte bir muayenehane işlettiği, hatta muyenehane için aldığı eşyaların parasını dahi ödemediği belirtildi.

Savcı Christine Schumann, sahte doktorun çok sayıda iş göremezlik belgesi ve reçete verdiğini, bazı durumlarda ilaçları doğrudan hastalara verdiğini ve tıbbi tedaviler uyguladığını belirtti. BILD gazetesi, "Dr. Sascha Robert"ın enjeksiyon yaptığını ve hastaların evlerine ziyarete gittiğini de yazdı.

Gazetenin haberine göre gelen bir ihbarı değerlendiren polis, Ekim 2021'de Leipzig, Dieskaustraße'deki muayenehaneye baskın düzenledi. Sahte doktorun 27 şirketin tedarikçi ve hizmet sağlayıcılarını 77 bin euro dolandırdığı ortaya çıktı. Polis, 200'den fazla hastayı ifade vermek üzere çağırdı ve daha fazla kişinin sahte doktor tarafından tedavi edilmiş olabileceğini belirtti.

Almanya'da 2 milyon daire boş durumda bekliyor Almanya'da 2 milyon daire boş durumda bekliyor

Saksonya Eyaleti Tabipler Birliği'ne göre, sahte doktor muayenehane kapalıyken bile çevrimiçi olarak "pratik yapmaya" devam etti. Bu arada, "Dr. Sascha Robert"ın daha önce de dolandırıcılık suçundan dolayı hapiste olduğu öğrenildi.

Savcılık sahte doktor hakkında dolandırıcılık, bedensel zarar ve unvanın kötüye kullanılması suçlamalarıyla dava açtı.

Saksonya Eyaleti Tabipler Birliği tarafından yayınlanan sahte dpktora ait fotoğraf:

almanya sahte doktor

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş