Korona pandemisi sürecinde restoranların gelir kaybını önlemek için düşürülen katma değer vergi oranlarının önümüzdeki yıl artırılacağı belirtildi.

Gastronomi sektöründe gıdaya uygulanan katma değer vergisi 2020 senesinde yüzde 19’den yüzde 7’ye indirilmişti. Ancak bu uygulama 2024 itibariyle sona eriyor ve KDV oranları tekrar yüzde 19’a yükseltiliyor. 

Alman basınında konu ile ilgili çıkan haberlerde birçok restoran sahibinin endişe duyduğu, özellikle artan KDV oranının mecburen fiyatlara yansıyacağı için müşteri kaybı yaşayacağını düşündüğüne yer verildi.
 
Alman Oteller ve Restoranlar Derneği, DEHOGA KDV oranının yükseltilmesinin işletmecileri zor durumda bırakacağını açıkladı. Dernek tarafından yapılan bir anket sonucuna göre KDV oranın yükseltilmesi 12 binden fazla işletmenin kapanmasına, gelir kaybına ve iş kayıplarına neden olacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş