Günlerdir Alman koalisyon hükümetinin tarımsal dizel sübvansiyonunun kaldırılmasını ve planlanan araç vergisi muafiyetini protesto eden çiftçiler, bugün Berlin’de büyük çaplı bir eylem gerçekleştiriyor. On binlerce çiftçinin katılımı ile gerçekleştirilen eylem nedeniyle Berlin’de bazı yollarda trafik durdu.

Pazar gecesi Berlin’e gelmek için traktörleri ile harekete geçen çiftçiler pazartesi sabahı eylemin yapılacağı alanlarda toplanmaya başladı. 

Alman medyasında çıkan haberlere göre polis şehir merkezini sabah saatlerinden itibaren traktörlere kapattı. Straße des 17. Juni zaten binlerce traktörle dolu olduğunu belirten polis yetkilileri, beklenenden çok fazla traktörün geldiğini bu nedenle Brandenburg Kapısı'na ulaşmak isteyen tüm traktörlerin muhtemelen bu hedefe ulaşamayacağını dile getirdi.

Kendi imkanları ile Berlin Brandenburg Kapısı'nda yapılacak eylem için gelen binlerce çiftçi ise şimdiden alandaki yerlerini almaya başladı.

Birkaç federal eyaletten beş rotayı kullanarak Straße des 17. Juni'nin köşesindeki Platz des 18. März'a gelmeye devam ediyor.

Berlin’de pazartesi sabahı yoğun bir trafik sıkışıklığı yaşandı. Berlin Trafik Bilgi Merkezi VIZ'in bildirdiğine göre, çiftçilerin protestoları nedeniyle BVG Pazartesi günü giderek daha fazla otobüs güzergahını değiştirmek zorunda kalacak. S-Bahn'ın kuzey-güney bağlantısındaki aktarma hizmeti de tam olarak çalışmıyor. Trafikte yaşanan gelişmeleri VIZ sosyal medya hesabından takip edebilirsiniz.

Çiftçiler güzergahı:
Çiftçiler Berlin-Mitte'deki mitinge bu yollardan gidecek
Frohnau'dan B96 Federal Yolu Üzerinden:
Oranienburger Chaussee, Berliner Straße, Oraniendamm, Oranienburger Straße, Roedernallee, Lindauer Allee, Residenzstraße, Marktstraße, Seestraße, Beusselstraße, Alt-Moabit, Gotzkowskystraße, Levetsowstraße, Altonaer Straße ve Großer Stern

Sosyal medya'da çiftçilerin eylemi
 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.