Almanya’da bugün itibariyle “49 euroluk bilet” olarak bilinen, Deutschlandticket kullanıma girdi. Geçtiğimiz hafta sonunda biletle ilgili yapılan açıklamada, öğrencilerin kullanacağı biletlerin fiyatı ve kullanıma başlanacağı zaman açıklandı. Bu açıklama birçok öğrencinin tepkisini çekti.

Yapılan açıklamaya göre; Berlin ve Brandenburg eyaletlerindeki öğrenciler, haziran ayından itibaren indirimli bilet fırsatından yararlanabilecek. Berlin’deki öğrenciler indirimli bilet için 13,95 euro; Brandenburg’daki öğrenciler ise 15,67 euro ödeyecek. Haziran ayına kadarsa sömestr ücretlerine ek olarak 49 euro ödeyerek bilete sahip olunabilecek.

Ulaştırma Senatörlüğü, öğrencilerin mayıs ortasından itibaren web sitesi üzerinden indirimli biletleri alabileceğini açıkladı.

Öğrenciler karara tepkili
Açıklanan bu bilgi öğrencilerin tepkisine neden oldu. Brandenburg Öğrenci Konseyi Başkanı Matthias Weingärtner, uygulamanın başlamasından sadece birkaç gün önce biletlerin fiyatlarına dair yapılan açıklamanın, öğrencilerin ihtiyaçlarına büyük bir saygısızlık olduğunu dile getirdi.

Humboldt Üniversitesi'nden bir sözcü, "Ancak şimdiye kadar, özellikle uygulamanın teknik yönleriyle ilgili olarak, hala bir dizi yanıtlanmamış soru var" şeklinde yorum yaptı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.