Moses Mendelssohn Enstitüsü'nün araştırmasına göre, öğrenciler için paylaşımlı evlerdeki oda kiraları artmaya devam ediyor. Ülke genelinde öğrenci odalarını kiraları ortalama maliyeti 479 euro civarında. Ortalamanın üstünde olan şehirlerin başında Münih geliyor. Bu şehirde öğrenci odaları yaklaşık 760 euroya kiralanıyor. 

Öğrencilerin tercih ettiği Frankfurt’ta kiralar 670 euro, başkent Berlin’de 650 euro, Hamburg’da 610 euro ve Köln’de ise 560 euro.

Kiraların en düşük olduğu şehirler ise Erfurt (349 euro), Jena (348 euro), Magdeburg (343 euro), Halle (325 euro) ve Chemnitz (288 euro).

Ortalama öğrenci odası maliyeti 479 euro olarak hesaplanırken, öğrencilerin aldığı BAföG konut yardımının sadece 360 euro olması, bu gençlerin barınabilecekleri uygun fiyatlı bir yer bulmasını engelliyor.

Alman Öğrenci Birliği Başkanı Matthias Anbuhl, öğrencilerin artık istediği gibi bir okul tercihi yapamadığını, hangi üniversite okuyacaklarına değil, hangi şehirde kiraların daha ucuz olduğuna göre tercih yaptıklarını dile getirdi. Bu durumun gençlerin özgürlüğünü ciddi şekilde kısıtladığına vurgu yaptı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.