Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) kopan parçaların Almanya’nın bazı bölgelerine düşeceği tahminleri tutmadı. Almanya ve Hollanda üzerinden geçen parçaların çoğunluğu okyanusa düştü.

Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılan ve yaklaşık 2 bin 600 kilogram ağırlığındaki dev bir batarya bloğunun, 8 Mart Cuma günü akşam saatlerinde dünyaya düşmesi beklendiğini duyurdu. Bunun üzerine alman basınında parçaların nereye düşeceğine dair haberler çıktı. Ancak korkulan olmadı.

Tahminler, parçaların Almanya'nın Ruhr bölgesinden Cottbus şehrine kadar uzanan geniş bir alana düşebileceği yönündeydi.

Uzmanlar, düşen parçaların tehlike oluşturabileceği ve bulunduklarında derhal 112 acil servis hattının aranması gerektiği konusunda uyarıda bulunmuştu. Ancak yaşanabilecek felaket senaryolarının aksine, batarya bloğunun parçaları Almanya ve Hollanda üzerinden geçerek, okyanusa düştü ve herhangi bir zarar meydana getirmedi.

Uzay çöplerinin artan sorun teşkil ettiği ve Dünya'yı çevreleyen bu çöplerin miktarının yaklaşık 10 bin ton olduğu belirtiliyor. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) Sözcüsü Andreas Schütz, uzaydaki çöplerin çoğunun işlevsiz uydular, kullanılmış roket parçaları ve bu unsurların kalıntılarından oluştuğunu, bu durumun uzay yolculukları için günlük bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.