Çevrimiçi yayın yapan ImmoScout24 platformunun bir araştırmasına göre, Almanya genelinde mevcut dairelerin kiraları 2023 yılının dördüncü çeyreğinde, bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 1,6 artış gösterdi. 

ImmoScout24'e göre, mevcut kiralık konutların fiyatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,8 oranında, yeni inşa edilen konutların kiraları ise yüzde 7,7 oranında arttı. 

Ülke genelinde 2023'ün dördüncü çeyreğinde metrekare fiyatı ortalama mevcut binalar için 8,42 euro, yeni binalarda ise 11,72 euro oldu.

Ülke geneline bakıldığında kiralık konutlara olan talepte düşme yaşanıyor ancak en büyük sekiz kentte durum tam tersi ve kiralık konut ihtiyacı giderek büyüyor.

Berlin'de yüzde 20 artış
ImmoScout24 Genel Müdürü Gesa Crockford’ın aktardığı bilgiye göre Münih'te metrekare başına ortalama 24 euro, Berlinde ise 19,45 euro ödeniyor. Berlin'deki yeni daireler bir yıl öncesine göre yüzde 20, Stuttgart’ta yüzde 14,6 ve Köln'de yüzde 14,1 daha pahalı. 

Crockford, kiralık ev arayışında olanların daha çok metropollerin dışına bakmaya başladığını ve bu bölgelerde seçim olasılığının daha fazla olduğunu belirtti. Ayrıca kiraların da daha düşük olduğunu kaydetti.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Pixabay - Pexels.com

Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.