Münih IFO Enstitüsü ve İsviçre Ekonomi Politikası Enstitüsü işbirliğiyle yürütülen bir ankete göre, önümüzdeki on yıl içinde konut fiyatlarının küresel olarak yıllık ortalama yüzde 9 oranında artması bekleniyor. Araştırmacılara göre bunun nedenleri arasında yüksek yaşam standartları ve nüfus artışı başta geliyor.

IFO Enstitüsü verilerine göre son 10 yıl içerisinde Almanya’da konut fiyatları yüzde 81’den fazla, Avusturya'da yüzde 95, İsviçre'de yüzde 44'ün üzerinde artış gösterdi. Ancak yapılan son çalışma konut fiyatlarındaki artışın devam edeceğini de gözler önüne serdi.

Ortalama yüzde 9’luk bir artış bekleniyor 
14 Haziran 2023 - 2 Temmuz 2023 tarihleri arasında 133 ülkeden 1.405 uzmanın katılımıyla gerçekleştirilen çalışmaya göre; Batı Avrupa ve Kuzey Amerika'daki fiyat artışlarının sırasıyla yüzde 6,4 ve yüzde 7,7 ile dünya ortalamasının altında kalması bekleniyor. Buna karşılık, Güney ve Doğu Avrupa'da yüzde 18,4 ve yüzde 14,9 gibi çok daha yüksek bir artış olacağı tahmin ediliyor.

Tagesschau medya kuruluşunda yer alan habere göre; elde edilen çalışma sonuçlarında konut fiyatlarının önümüzdeki 10 yıl içerisinde, Almanya'da yüzde 7,2, Avusturya'da yüzde 6,9 ve İsviçre'de yüzde 4,8 oranında yükseleceği tahmininde bulunuldu. 

Fiyat artışlarının nedenleri
Ankete katılan uzmanların yüzde 37'si konut fiyatlarındaki artışın ana sebepleri olarak yükselen yaşam standartları, daha yüksek gelirler, daha fazla yaşam alanı arzusu ve nüfus artışını gösteriyor. Ayrıca evden çalışma eğiliminin artması da konut fiyatlarındaki talebin artmasına neden oluyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş