Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı

Federal hükümetin verdiği karar uyarınca önümüzdeki yıldan itibaren artık kimlik almak veya yenilemek çok daha kolay hale gelecek. Kimlik ve pasaportlar ev adreslerine teslim edilecek ve kimliğin bitim tarihine yakın kişilere hatırlatma maili gönderilecek.

Federal Hükümet, Federal İçişleri Bakanı tarafından sunulan Pasaport İdaresi Yönetmeliği ve Kimlik Kartı İdaresi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Genel İdari Yönetmeliği kabul ederek Federal Konseye gönderdi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser: "Hayatı daha kolay ve daha dijital hale getiriyoruz. Vatandaşları resmi makamlara gitme zahmetinden kurtarıyoruz.” dedi. 
Bakan, gelecekte vatandaşlara, talep etmeleri halinde belgelerinin süresinin dolduğuna dair e-posta yoluyla bilgi verileceğini iletti.

Bu değişiklik, yasama organının kararlaştırdığı modernizasyon adımlarının bir parçası olarak uygulanacak, bu sayede kimlik belgesi başvurusu ülke genelinde daha kolay hale getirilecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki yıl yürürlüğe girmesi beklenen yeni yönetmelik şu maddeleri kapsıyor:

  • Vatandaşlığa kabulden hemen sonra Alman pasaportu ve kimlik kartı başvurusu daha az bürokratik hale getirilecek,
  • Nisan 2025 sonunda kağıt üzerine baskı yapılmış vesikalık fotoğraf sunma zorunluluğu kalkacak. Bu amaçla, biyometrik bilgilerin (fotoğraf, parmak izleri, imza) dijital olarak kaydedilmesi için resmi makamlarda kendi kendine hizmet veren istasyonlar kurulacak. Fotoğraf stüdyolarında çekilen fotoğraflar dijital olarak teslim edilebilecek.
  • Pasaport ve kimlik kartlarının, başvuru sahibinin yurt içindeki ikamet adresine doğrudan posta yoluyla teslim edilecek. Bu uygulama Mayıs 2025'te başlayacak.
  • İstenirse, başvuru sahipleri gelecekte bir e-posta adresinin sistemde kayıtlı kalmasına izin verebilecek. Böylece örneğin ilgili kimlik belgesinin geçerlilik süresi sona ermeden yeniden başvuruda bulunmaları için zamanında bir hatırlatma maili alabilecek.
  • İlk denemeleri Hamburg kentinde başlayan uygulamada olduğu gibi, resmi imza ve tarih verme zorunluluğu ortadan kaldırılarak dijital olarak oluşturulan değişiklik etiketlerinin düzenlenmesi basitleştirilecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.