Almanya'da dolandırıcılar, sahte birikim hesaplarıyla vatandaşların banka hesaplarını boşaltmaya çalışıyor. Yüksek faiz oranları sunan dolandırıcılar, vatandaşları birikim hesabı açmaya ikna ediyor. Ancak bu sözde partner banka hesapları, gerçekte dolandırıcıların adına açılmış sahte hesaplar oluyor.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda dolandırıcıların, vatandaşların banka hesap bilgilerini çalmak için sahte başvuru formları kullandığı ve bu formu dolduran mağdurların planlanan miktarı yeni hesaplara aktarmaları için yönlendirildiği belirtiliyor. 

Yönlendirilen bu hesaplar, dolandırıcıların kontrolündeki hesaplar oluyor ve mağdurlar birikim hesabı açtığını zannederken para doğrudan yurtdışında açılmış dolandırıcıların hesaplarına aktarılıyor.

Uzmanlar uyarıyor
Sahte web sitelerinin orijinalini aratmayacak şekilde tasarlandığını belirten uzmanlar, çoğu zaman vatandaşların bu ufak farkları göremediğini belirtiyor. Yüksek faizli kampanyaların vatandaşlarda şüphe uyandırması gerektiğinin altını çizen uzmanlar,  “Müthiş Faiz”, “Yüzde 100 Güvenli” gibi ifadelerin yer aldığı reklamların da çoğu zaman sadece sahte web sitelerinde yer aldığını vurguluyor.

Bu dolandırıcılık türüne karşı en önemli koruma yolu, hesap bilgilerini kimseyle paylaşmamak. Ayrıca, yüksek faizli birikim hesaplarına başvururken, dikkatli olmak ve şüpheli görünen başvuru formlarını kabul etmemek gerekiyor. Herhangi bir şüphe durumunda, banka yetkilileriyle doğrudan iletişime geçmek ve bilgi almak da gerekiyor. 

Birikim yapmak isterken bu dolandırıcıların ağına düşmemek için internet kullanıcılarının bilinçli ve dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca, ailenizi ve arkadaşlarınızı da bu tür dolandırıcılıklar konusunda uyarmak, mağduriyetleri önlemek için önemli.

Eğer dolandırıcılık kurbanı olduysanız, derhal bankanızla iletişime geçerek hesabınızın dondurulmasını sağlayın ve polise bildirimde bulunun. Bu şekilde, dolandırıcıların hesabınızdan para çekmesini önleyebilirsiniz.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.