Almanya’da hükümet yeni bebekleri olan ailelerin gelirini dengelemek ve destekte bulunmak maksadıyla Ebeveynlik Parası (Elterngeld ) adı altında bir destek veriyor. Ancak Federal Maliye Bakanlığı’nın kemer sıkma politikası nedeniyle bu destek paketinde yeni düzenlemeye gidildi. 

Maliye Bakanı Christian Lindner’ın sunduğu Ebeveynlik Parası ile ilgili yasa tasarısı Çarşamba günü yürütülen bütçe görüşmeleri sırasında onaylandı. Yeni düzenlemeye göre çiftler için 300.000 euro ve bekar ebeveynler için 250.000 euro gelir sınırı her iki grup için 150.000 euroya indirildi. 

Almanya’da yaşayan gurbetçilerimizin arasında “süt parası” olarak bilinen ‘Ebeveyn Parası’ uygulaması 2007 yılında yürürlüğe girdi. Düzenleme çocuğun doğumundan sonra daha az çalışan veya hiç çalışmayan ebeveynlere mali destek sağlamayı hedefliyor. Yardım miktarı doğumdan önceki aylık net kazanılan gelire göre ayarlanıyor ve 300 ila 1800 euro arasında değişen miktarlarda oluyor.

Alman Basın Ajansı’nın bildirdiğine göre önümüzdeki yıl gelir sınırının düşürülmesi ile yaklaşık 150 milyon euroluk tasarruf sağlanacak. 2025'te bu miktar 400 milyon euroya ve sonraki yıllarda ise 500 milyon euroya çıkacak.

Aile Bakanblığına göre gelir sınırı değişikliği yaklaşık 60 bin aileyi etkileyecek. Ancak bazı kurumlara göre bu sayı yüzbinleri bulabilir. 

Hükümet savunma ve çalışma bakanlıkları hariç tüm bakanlıkların bütçesinde kesinti yapmayı planlıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş