Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) ülkedeki gelir ve yaşam koşullarına ilişkin yaptığı anket sonuçlarını açıkladı. Buna göre geçen yıl ülkede her beş kişiden biri yoksulluk riski altında yaşadı. Başka bir değişle 17,3 milyon kişi yoksulluk veya sosyal dışlanma riski ile karşı karşıya kaldı.
Destatis verilerine göre; 2022’de nüfusun yüzde 14,7'si yoksulluk riski altındaydı, yüzde 6,1'i ciddi maddi ve sosyal yoksunluktan etkilendi ve insanların yüzde 9,7'si ise istihdama katılamadı.
Avrupa Birliği’nde geçerli kurallara göre ortalama geliri, toplam nüfusun yüzde 60’ının kazancından daha düşük olanlar fakir olarak kabul ediliyor. Bu veriyi kullanan Destatis’in araştırması, 2021 yılında nüfusun yüzde 21,9’unun ve 2022’de de yüzde 20,9’unun yoksulluk veya sosyal yoksunluk yaşadığını ortaya koydu.
Destatis verilerine göre geçen yıl nüfusun yüzde 6,1'inin (yani 5,1 milyon kişi) maddi imkanları olmadığı için yaşam koşulları da önemli derecede etkilendi. Bu kişiler, hem elektrik faturası ve kira gibi temel giderleri hem de tatil, restoranda yemek yemek veya eskiyen mobilyaların değişimi gibi ek masrafları karşılayamadı.
Bunun yanı sıra 65 yaşın altındaki nüfusun yüzde 9,7’si (Yani 6,1 milyon kişi) işgücü piyasasına az düzeyde veya hiç dahil olamadı.
Almanya’da yalnız yaşayan kişiler için yoksulluk sınırı aylık net 1.250 euro, 14 yaşın altında iki çocuğu olan iki yetişkin içinse 2.625 euro.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Andrew Khoroshavin - Pixabay
Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.
WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.