Alman Startup Birliği ve Friedrich-Naumann Vakfı tarafından yapılan bir araştırma, ülkedeki girişim şirketlerinin (startup) yüzde 20’sinin yabancı kökenli girişimcilerce kurulduğunu ortaya koydu. Araştırma, göçmen kökenli girişimcilerin kurduğu şirketlerin hedefleri açısından "ortalamanın üzerinde bir azme" sahip olduğunu da ortaya koydu. 

Araştırmada ayrıca, göçmen kökenli girişimcilerin yaklaşık yüzde 30'unun şirketlerinin 1 milyar avrodan fazla değerle satışını veya halka arzını hedeflediği belirtildi. 

En temel anlamıyla; tüketicinin problemlerine ve ihtiyaçlarına çözüm bulmak için bütün teknolojik imkânları kullanarak yapılan girişimler olan Startup şirketleri, sunacakları ürün ya da hizmetleri oluşturabilmek için sıfırdan başlıyor. Bu şirketlerin amacı kar elde etmek değil, daha çok tüketici ihtiyaçlarını karşılayıp fayda sağlamak.

Okumaya gelip işyeri açanlar daha fazla
Startup girişimcilerinin yüzde 58'inin doğum yerinin Almanya olmadığı bilgisinin paylaşıldığı araştırmada, bu kişilerin çoğunun gençlik yıllarında veya üniversite eğitimi için Almanya’ya gelenlerden oluştuğuna dikkat çekildi. İş kurmak için Almanya'ya gelenlerin oranı yüzde 8’de kaldı.

Ülke genelindeki tüm startup kurucularının yüzde 87,2'si üniversite diplomasına sahipken, göçmen kökenli girişimcilerde bu oran yüzde 94,5'e yükseldi. 

Araştırmaya göre, göçmen kökenli girişimcilerin şirketlerinde istihdamın yarısından fazlası yabancı kökenlilerden, yüzde 44'ü de farklı cinsel yönelimli bireyler ya da yalnızca kadınlardan oluşan ekiplerce yönetiliyor.

Katılımcıların yüzde 75'i, gelecek 12 ay içinde öncelikle risk sermayesi şirketlerinden yatırım almayı planladıklarını belirtti.

Dil bariyeri ve bürokratik engeller
Araştırmaya göre, göçmen kökenli girişimcilerin karşılaştığı iş geliştirme engelleri arasında dil bariyeri ve bürokratik zorluklar önemli bir yer tutuyor. Bankalarla iş ilişkileri kurmanın zorluğuna da dikkat çeken girişimciler, bu nedenle diğer girişimcilerle kıyaslandıklarında dezavantajlı olduklarını düşünüyor. Araştırmanın bulgularına göre, göçmen kökenli girişimcilerin yaklaşık %57'si bu engellerin varlığına işaret ediyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.