Almanya Çocuk Yardım Kurumu tarafından yapılan ve dün açıklanan “2023 Çocuk Raporu” her beş çocuktan birinin yoksulluktan etkilendiğini gözler önüne serdi. Raporda halkın büyük çoğunluğunun da hükümetin bu konuda bir şey yapmadığını düşündüğü vurgulandı.

Raporun tanıtımı Perşembe günü Berlin’de Çocuk Yardım Kurumu Başkanı Thomas Kürger, kurumun genel müdürü Holger Hoffmann ve Almanya Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanı Lisa Paus tarafından yapıldı.

Kurum tarafından yapılan ankette çıkan sonuçlara göre yetişkinlerin yüzde 72'si ve gençlerin yüzde 61'i, Almanya'da çocuk yoksulluğuyla mücadele için "oldukça az" veya "çok az" şey yapıldığı görüşünde 

Ankete katılanların büyük çoğunluğu, çocuk yoksulluğunun olası nedenlerinin başında gelir düzeyinin düşük olmasını, bekar ebeveynler için yeterli desteğin bulunmamasını, geliri düşük hanelerdeki çocukların iyi bir eğitim alma şansının bulunmamasını ve siyasilerin bu konuya yeteri derecede ilgilenmemesini gösteriyor.

Katılımcıların yüzde 62’si ise çocuk yoksulluğuyla mücadele edilebilmek için daha fazla vergi verebileceğini belirtiyor.

Rapor sonuçları ülkedeki çocuk yoksulluğu konusunda net bir görünüm ortaya koyarken Aile Bakanı Lisa Paus’un temel çocuk güvenliğine yönelik uzun süredir devam eden talebini de güçlendirdi.  

Bakan Paus’un önerdiği Temel Çocuk Güvenliği her çocuk için gelirden bağımsız, bugünkü çocuk parasının yerini alacak ve vatandaşlık parası gibi sosyal yardımların hesaplanmasında kullanılmayacak düzenli bir ödenek olarak düşünülüyor.  

Çocuk Raporu 2023 için, yaşları on ile on yedi arasında değişen 682 genç ve 1011 yetişkinle Ocak ayında gerçekleştirildi.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş