Almanya Federal Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan, ülke genelinde bulunan yaklaşık 1700 hastaneyi kapsayan yeni bir online platform hizmete girdi. 

Ülkedeki kliniklerin coğrafi dağılımı, istatistiksel verileri ve uzmanlık alanlarının yer aldığı Federal Klinik Atlası hastaneler arasında karşılaştırma yapma imkanı da sunuyor.

Atlasta, hastanelerin yatak, hemşire ve doktor kapasitesinin yanı sıra ilgili hastanede yatan hasta sayısını görmek de mümkün. 

Online platforma bundes-klinik-atlas.de adresinde ulaşılabiliyor. Sitede aranan hastaneyi bulmak için öncelikle hastalık adının yazılarak aranması gerekiyor.  Bölgesel hastaneler için o yerin posta kodunun yazılması gerekiyor ancak federal düzeyde de arama yapılabiliyor.

Bu konuda daha fazla bilgi için Sağlık Bakanlığı web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya’da hafta sonunda rekor trafik yoğunluğu bekleniyor! Almanya’da hafta sonunda rekor trafik yoğunluğu bekleniyor!

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş