Belçika’nın Doğu Flaman bölgesinde bulunan Zele belediyesinde 10 yıl önce satın alınan bir sosyal konut, ev sahibinin elinden alındı. Dendermonde Mahkemesi, söz konusu evin sahiplerinden birinin konut alımı sırasında Türkiye’de başka bir mülkünün bulunduğunun ortaya çıkması üzerine, evin ilk alındığı şekilde geri teslim edilmesine ve ailenin tazminat ödemesine hükmetti.

Dendermonde Birinci Derece Mahkemesi’nde görülen dava, GMVW'nin Hamse sosyal inşaat kurumu De Zonnige Woonst ile yakın zamanda birleşen sosyal konut kurumu De Thuisbouwer tarafından açıldı. Davaya konu olan ev, on yıl önce Zele Bölgesel Konut İnşaat Kurumu (GMVW) tarafından sosyal konut projesi kapsamında satıldı.

Yapılan bir mülkiyet araştırması sırasında, söz konusu evi satın alan kişilerden birinin konut satın alımı sırasında Türkiye'de bir taşınmaz mülke sahip olduğu ortaya çıktı. Mahkeme, yurt dışında mülkiyet araştırması yapılmasını kabul etti ve hakim, alıcıları kanıt toplama sürecine katılmaya zorladı. Yapılan araştırmada, ev sahiplerinden birinin Türkiye’de bir taşınmaz mülke sahip olduğu ve bunu hileli bir şekilde gizlediği belirlendi.

Tatilciler ve futbolseverler dikkat: Avrupa yollarında trafik yoğunluğu artıyor Tatilciler ve futbolseverler dikkat: Avrupa yollarında trafik yoğunluğu artıyor

Bu bulgular ışığında, hakim satış sözleşmesinin iptal edilmesine, evin satış sırasındaki haline geri döndürülmesine ve ailenin haksız yere sosyal konutta oturdukları için tazminat ödemesine karar verdi.

De Thuisbouwer'in başkanı Johan Anthuenis, kararın sosyal konut alımında dolandırıcılıkla mücadele konusunda önemli bir mesaj verdiğini söyledi. 

N-VA (Yeni Flaman İttifak) Partili Flaman Bölge Hükümeti Konut Bakanı Matthias Diependaele, "Bir kişi mülk sahibi olup sosyal konutlardan yararlanmak istiyorsa, er ya da geç yakalanır ve bunun sonuçları olur. O kişi konuttan çıkarılmak zorunda kalır ve üzerine ek cezalar gelir. Sosyal konut kurumu burada doğru hareket etmiş ve hakim de onları desteklemiştir." şeklinde açıklama yaptı.

Belçika’da sosyal konut kiralamak veya satın almak için kişinin başka bir taşınmaz mülke sahip olmaması gerekiyor. Evi kiralayan veya satın alan kişi bu kurala uyduğunu da beyan etmiş oluyor.Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş