Almanya'da geçen yıl kasım ayında meydana gelen ve bir hastanın olaydan birkaç gün sonra hayatını kaybettiği vakanın detayları ortaya çıkmaya başladı. Mannheim’da yaşanan olayda 79 yaşındaki Türk kadın hasta kliniğe kaldırıldı, aynı odada yatan başka bir Türk hastanın 2 suikast girişiminden sağ kurtuldu ancak birkaç gün sonra vefat etti. Aile bu kaybı henüz kabullenememişken daha korkunç bir detay ortaya çıktı. Ölen kadın ailenin haberi olmadan beyinsiz bir şekilde gömüldü.

De Bild gazetesinde yayınlanan habere göre solunum cihazı kapatıldığı için hayatını kaybeden kişi 79 yaşındaki Hilal K. ve cihazı kapattığı için tutuklanan kadın ise 72 yaşındaki Hatun C. Ancak şoke eden detayların hepsi bu değil.

Hilal K’nın kızı Saadet Ö., gazeteye verdiği röportajda, annesi defnedildikten sonra otopsi sırasında beyninin çıkartılmış olduğunu öğrendiklerini belirterek, “Bize neden kimse haber vermedi” şeklinde isyan etti.

Olay kasım ayında gerçekleşti
Olay geçen yıl kasım ayında Almanya’nın Mannheim kentinde yaşandı. Bild gazetesinin haberine göre Hilal K.’nın kızı Saadet Ö., 29 Kasım akşamı annesini ziyaret ettikten sonra saat 19.00 sıralarında hastaneden ayrıldı. Yaklaşık 1 saat sonra aynı odada kalan Hatun C. adlı Türkiye kökenli diğer hasta, Hilal K.’nın oksijen ünitesini kapattı. 

Durum hastane çalışanları tarafından fark edildi, ünite açıldı ve Hatun C., kapatmaması aksi halde hastanın öleceği yönünde uyarıldı. Ancak Hatun C., gürültüden rahatsız olduğu için gece vakti ikinci kez üniteyi kapattı. Olayı yine fark eden hastane personeli kalp masajı yaparak Hilal K.’yı hayata döndürdü. Bu olaydan birkaç gün sonra Hilal K. yaşamını yitirdi. 

Hilal K.’nın ölümü sonrası Hatun C. adam öldürme suçlamasıyla gözaltına alındı. Yapılan otopsi sonucuna göre Hilal K.’nın ölüm nedeninin oksijen ünitesinin kapatılmasıyla bağlantısı tespit edilirse Hatun C.’nin yargılanacağı kaydedildi.

Hilal K.’nın kızı hastaneyi de sorumlu tuttu
Olaydan hastaneyi de sorumlu tutan Saadet Ö. gazetedeki röportajında, oksijen destek ünitesinin ilk kapatıldıktan sonra neden annesinin ya da diğer hastanın ayrı bir odaya alınmadığını öğrenmek istediğini belirtti.

Annesinin Türkiye’de defnedildiğini belirten Saadet Ö. otopsi işlemlerinde beynin alındığının ortaya çıktığını, ancak na’şın aileye teslimi esnasında kendilerine bu konuda hiç bilgi verilmediğini dile getirdi. 

48 yaşındaki acılı kadın, kendisini yetkililer tarafından ihanete uğramış hissettiğini belirtti ve “Annem ve babam 1960’larda Almanya’ya gelmişler. Her zaman çok çalışkan olmuşlar ve hiçbir zaman yanlış bir şey yapmamışlar. Ölülere ve onların geride kalanlarına bu şekilde davranılamaz. Sorumlulardan özür bekliyoruz” dedi. 

Gazeteye açıklama yapan Eyalet Savcısı Dr. Valerie Schweppe ise maktulün beyninin hâlâ Heidelberg tıp departmanında olduğu bilgisini doğruladı. Schweppe, “Ölüm nedenine ilişkin soruşturmalar hâlâ devam ettiği için burada. Bununla birlikte ailenin bu konuda bilgilendirileceğini varsayıyordum.” şeklinde açıklama yaptı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.