Alman basınında çıkan haberlere göre; Mannheim'da bir hastanede tedavi gören 72 yaşındaki bir kadın hasta, aynı odada kalan diğer bir kadın hastanın solunum cihazını birkaç kez kapattığı için tutuklandı. Polis kadının diğer hastanın solunum cihazından çıkan sesten rahatsız olduğu için böyle bir şey yaptığını açıkladı.

Mannheim polisi ve savcılığı tarafından yapılan ortak basın açıklamasında 72 yaşındaki kadın hastanın 29 Kasım 2022 Salı günü, aynı hastane odasında kalan diğer bir hastanın solunum cihazını iki kere kapattığı belirtildi. 

Açıklamaya göre; 72 yaşındaki kadın, ilk önce saat 20:00 civarında diğer hastanın solunum cihazını kapattı. Hastane personeli olayı fark ederek derhal müdahale etti ve cihazı kapatılan hastanın solunum cihazı olmadan nefes alamayacağı uyarısında bulundu. Ancak kadın, bu uyarıya rağmen saat 21:00 sularında cihazı yeniden kapattı. Son anda fark eden hastane personeli, cihazı kapatılan kadına suni teneffüs uygulayarak ölümden kurtardı ve hastayı yoğun bakım ünitesine aldı.

Polis solunum cihazı kapatılan hastanın hayati tehlikeyi atlattığını ancak yine de yoğun bakımda tutulmaya devam edildiğini aktardı.

Savcılık açıklamasında, 72 yaşındaki failin 30 Kasım 2022 Çarşamba günü Mannheim'daki bölge mahkemesinin gözaltı ve soruşturma hakimi huzuruna çıkarıldığı kaydedildi. Hakim; zanlının “cinayete teşebbüs şüphesiyle” tutuklanmasına karar verdi.  

Mannheim Cumhuriyet Savcılığı ve Mannheim Kriminal Polis Bürosu tarafından yürütülen soruşturmaların devam ettiği kaydedildi.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Alman Polisi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.