Almanya'da Federal Hükûmet Doğu Sorumlusu Carsten Schneider (SPD), 18 yaşına gelen gençlere 20.000 euroluk ekstra 'başlangıç sermayesi' verilmesi önerisinde bulundu. Schneider, pazartesi günü Rheinische Post'a verdiği röportajda sermayenin finansmanının veraset (miras) vergisinin artırılmasıyla karşılanabileceğini belirtti.

Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nün yakın zamanda geliştirdiği temel miras fikrini desteklediğini belirten Schneider "Bu, zengin ve fakir arasındaki servet eşitsizliğinin bir miktar azaltılmasına yardımcı olacaktır" dedi. Özellikle Doğu Almanya'daki insanların Batı Almanya’dakilere göre önemli ölçüde daha az servete sahip olduğunu belirten Schneider, teklifin burada da uygulanmasından yana olduğunu savundu. 

Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü (DIW) yapılan bu açıklamada, bu öneriden memnun olunduğu belirtildi. DIW; başlangıç sermayesinin, ebeveynlerinden fazla mali destek alamayan bazı gençleri okumaya teşvik edebileceğini ve bu gençlere örneğin serbest meslek sahibi olmak gibi, risk alma özgürlüğü yarattığını belirtti. 

Doğu Sorumlusu Schneider, varlıkların aksine Almanya'daki ücretler konusunda da iyimser bir tonda konuştu. SPD'li politikacı, Doğu ile Batı arasındaki gelir farklılıklarına atıfta bulunarak, “Daha fazla ücret eşitlemesi göreceğiz.” dedi.

Bilindiği üzere Almanya’da 18 yaşını dolduran gençlere kültür ve sanat etkinliklerinde harcamaları için 200 euroluk bir hediye çeki sunuluyor. “Kulturpass" olarak adlandırılan bu çek 2023 yılında 18 yaşını dolduracak 750 bin gence veriliyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Eliot Reyna - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş