Federal İstatistik Dairesi (Destatis), bu yılın ilk üç ayında geçinemediği için temel yardıma başvurmak zorunda kalan emekli sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre 90 bin kişi artarak, 684 bine çıktığını açıkladı. 

Destatis verilerine göre emekli olan kadınlar yoksulluktan aynı yaş grubundaki erkeklere göre daha fazla etkileniyor. Şu anda emekli olan her 10 kadından 6’sının temel yardım aldığı belirtilen açıklamada, emekli kadınlar arasındaki yoksulluğun geçen yıla göre yüzde 15 arttığına dikkat çekildi.

Sol Parti, "yaşlılıkta yoksulluğa karşı koruyucu kalkan" çağrısında bulundu
Sol Parti'nin Federal Meclis'teki grup lideri Dietmar Bartsch, açıklanan sayıları endişe verici olarak bulduğunu açıkladı. Bartsch Funke gazetelerine verdiği demeçte, bu artışın son birkaç yılın "yıkıcı siyasetinin" bir sonucu olduğunu dile getirdi. 

"Enflasyon ve savaş özellikle rakamları yönlendiriyor." diyen Bartsch Ukrayna'dan gelen mültecilere ek olarak, fiyat artışlarının özellikle yaşlıları yoksullaştırdığına dikkat çekti. Yoksulluktan etkilenenlerin sayısının net olmadığını da ifade eden Bartsch, çoğu kişinin utandığı için sosyal yardım dairesine başvuru yapmaktan kaçındığını kaydetti.

Bartsch, "tutarlı bir enflasyonla mücadele politikası" ve "yaşlılıkta yoksulluğa karşı koruyucu bir kalkan" çağrısında bulundu, fiyatların düşürülmesi ve her şeyden önce gıda ve enerjinin tamamen kontrol altına alınması gerektiğini belirtti.

Emeklilik sistemi için "genel bir revizyon" çağrısında bulunan Bartsch, enflasyonu telafi etmek için emekli maaşına bir seferlik yüzde 10’luk bir zam yapılması gerektiğini ve en düşük emekli maaşının da 1200 euroya çıkartılması gerektiğini dile getirdi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş