Süddeutsche Zeitung'un karşılaştırma portalı Verivox'tan alınan rakamlara dayanarak verdiği habere göre Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında toplam 91 elektrik ve 80 gaz şirketi tarife fiyatlarında indirime gitti. Ancak henüz tüm şirketlerin bu indirime ayak uydurmadığı belirtildi.

Fiyatların ucuzlaması ile elektrik fiyatlarında yüzde 14, doğal gaz da ise yüzde 23 civarında bir indirim olacağı tahmin ediliyor. 

Enerji uzmanları, fiyatların savaş öncesine göre yüksek seyrettiğini söylese de özellikle doğal gazdaki fahiş rakamların geride kaldığını savunuyor. Verilere göre, elektrik tarifelerinin yüzde 80’i, doğal gazın ise yüzde 90’ı hükûmetin tavan fiyat uygulamasının üzerinde seyrediyor.

©Sonhaber.eu 
Kaynak: Avrupadan.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.