Hükümeti oluşturan koalisyon partilerinin parlamento grupları esrarın yasallaştırılmasına ilişkin yasanın son hali üzerinde anlaşmaya vardı Esrarın yasal kullanımına ilişkin hazırlanan yasa taslağında evde esrar yetiştirilmesi ve kullanımına yönelik önemli değişiklikler yapıldı. 

Yeni tasarıya göre;

  • Yetişkinlerin kendi kullanımları için 25 grama kadar esrar bulundurmalarına izin verilecek.
  • Yetişkinler evde kişi başına 50 grama kadar esrar bulundurabilecek veya en fazla üç bitki yetiştirebilecek. Ancak, 18 yaşın altındaki gençlerin esrar bulundurma ve tüketme yasağı devam edecek.
  • Ticari olmayan dernek ve kulüplerden en fazla 25 grama kadar esrar satın alınabilecek.
  • Kamusal alanlarda 30 gram ve üzeri, özel alanda ise 60 gram veya daha fazla bulundurmak yasak olacak.
  • Kişinin sahip olacağı miktarın aşılması durumunda 30.000 euroya kadar para cezası riski bulunmakta.
  • Okullar, kreşler, oyun alanları ve kamuya ait spor tesislerinin çevresinde 100 metrelik yarıçap içinde esrar tüketimi yasak olacak. (Önceki tasarıda bu sınır 200 metreydi)
  • Tasarıya göre yaya bölgelerinde sabah 07.00 ile 20.00 saatleri arasında esrar içilmesine izin verilmeyecek.

Tasarı, ilk olarak ekim ayında Federal Meclis'te tartışıldı, ancak CDU/CSU, AfD ve iktidarın büyük ortağı SPD'den bazı milletvekilleri tasarıya itiraz etti. İkinci görüşmenin ne zaman yapılacağı henüz bilinmiyor ancak yasanın 1 Mart 2024'ten itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Kindel Medis - Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş