Almanya'da esrar kullanımı ve kenevir ekimini kısmen yasallaştıran yasa Federal Meclis'in ardından Federal Eyalet Temsilcileri Meclisi’nde (Bundesrat) de onay alarak, bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Federal Meclis’te Şubat ayında yapılan oylamada, esrar kullanımına kısmen izin veren yasa tasarısı hükümeti oluşturan Sosyal Demokratlar (SPD), Yeşiller ve Hür Demokratlar'ın oylarıyla kabul edilmişti. Tasarı geçtiğimiz hafta Eyalet Meclis’inde de onay aldı.
 
Yasa neleri içeriyor?

  • Esrar, Uyuşturucu Maddeler Kanunu'ndaki yasaklı maddeler listesinden çıkarıldı. 
  • Yetişkinlerin üstünde 25 gram esrar taşıyabilmesi serbest bırakıldı. Bireyler ayrıca kendi evlerinde üç kenevir bitkisi yetiştirebilecek ve en fazla 50 gram esrar bulundurabilecek.
  • Öngörülen sınırları aşan miktarlarda esrar bulunduranlar, para cezası ya da üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabilecek.
  • 1 Temmuz'dan itibaren toplu ekim için kulüpler açılmasına izin verilecek. Kişiler, ticari amaç gütmeyecek bu kulüplere üye olarak günde azami 25 gram olmak şartıyla esrar satın alabilecek. 
  • Kulüplerin üye sayısı 500 kişiyi geçmeyecek ve üyelere günde 25 gram, ayda 50 gramdan fazla esrar verilmeyecek. Kenevir fideleri ve tohumları da bu kulüplerden satın alınabilecek. Ancak bu kulüplerde esrar kullanmak yasak olacak.
  • Eyaletler yeni düzenlemelere hazırlık yapmak zorunda olacağı için Kenevir Kulüpleri'ne ilişkin düzenlemeler 1 Haziran itibariyle yürürlüğe girecek.
  • 18-21 yaş grubundakiler için bu miktar ayda 30 gramla sınırlı olacak, bu yaş grubundakilere satılan esrarın uyuşma etkisi yaratan tetrahidrokannabinol (THC) oranı düşürülmüş olacak. 
  • 18 yaşın altındakilere uygulanan esrar satın alma ve tüketme yasağı devam edecek.
  • Kamuya açık alanlarda, örneğin parklarda, sokaklarda ya da meydanlarda esrar ancak akşam saat 20:00-07:00 arasında tüketilebilecek. Bunun dışında kalan saatlerde açık alanlarda esrar kullanımı yasak olacak.
  • Çocukların ve gençlerin bulunduğu ortamlarda (kreşler, okullar, tesis, park ve spor sahaları gibi) ve bu ortamlara 100 metre mesafede esrar kullanamayacak. Ev veya özel ortamlarda çocuklar ve gençlerin bulunması durumunda da esrar kullanımı yasak olacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya’da listeria bakterisi nedeniyle geri çağrılan peynirlere yenileri eklendi Almanya’da listeria bakterisi nedeniyle geri çağrılan peynirlere yenileri eklendi

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.