Almanya’nın büyük enerji tedarikçi şirketleri arasında yer alan Eon, milyonlar müşterisini sevindirecek bir açıklama yaptı. Şirket açıklamasında 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren elektrik ve doğal gaz fiyatlarına indirim uygulanacak.

Alman Basın Ajansı DPA’nın sorularını yanıtlayan şirket sözcüsü, yıl ortasında yaşanan fiyat artışlarının ardından, müşterilerin 2024'ün ilk aylarında fiyatların daha da düştüğünü göreceklerini dile getirdi. Sözcü ayrıca indirimden faydalanacak müşterilerin bu konuya ilişkin mektup aldıklarını sözlerine ekledi.

Sözcü indirimlerin içeriği hakkında henüz bilgi vermedi ancak, son dönemde düşen toptan elektrik ve doğal gaz fiyatlarının müşterilerin faturalarına yansıtılacağını aktardı. 

Şirketin mayıs ayında yaptığı bir açıklamada temel arz için elektrik fiyatlarının ortalama yüzde 18, gaz fiyatlarının ise ortalama yüzde 28 oranında düşeceği belirtilmişti.

Eon'un Almanya genelinde 12 milyon elektrik müşterisi ve 2 milyonu aşkın doğal gaz müşterisi bulunmakta.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş