Denetim ve danışmanlık şirketi Ernst & Young tarafından yapılan bir analize göre, 2022'de her 8 belediyeden biri emlak vergisi tahakkuk oranını yükseltti. Geçtiğimiz yıl ülke genelinde ortalama emlak vergisi tahakkuk oranı bir yıl önceye göre 5 puan artışla, yüzde 391’e çıktı.

Analize göre en fazla artış Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde oldu. Bu eyalette oranlar yüzde 565'e kadar çıktı. En kalabalık eyalet olan eyaletteki belediyelerin yüzde 26'sı emlak vergisi oranını artırdı.

MDR’de yer alan habere ülke genelinde en düşük artışın; Saksonya-Anhalt (Yüzde 6), Saksonya (Yüzde 5) ve Thüringen (Yüzde 4) eyaletlerinde kaydedildiği belirtildi. 

Ortalama emlak vergisi tahakkuk oranı yüzde 427 olan Saksonya  eyaletinde en fazla artış tahakkuk oranı yüzde 650 olan Leipzig'de, en düşüğü ise yüzde 300 ile Weißenborn'da (Ore Dağları) kaydedildi.

Saxony-Anhalt’da ortalama emlak tahakkuk oranı yüzde 393 olurken, Thüringen’de ortalama değer 397 oldu. Thüringen’de en fazla artış yüzde 600 ile Gera’da en düşük artış ise yüzde 200 ile Kirchgandern’de görüldü.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş