Almanya Federal hükümetinin kararı ile temmuz ayında emekli maaşlarına zam yapılacak. Ülkenin doğusundaki maaşlar kademeli olarak batısı ile eşitleniyor.

hükümetin emekli maaşlarına zam yapma kararı bazı emeklileri sevindirdi. Bazı emekliler için ise çok büyük bir değişim olmayacak. 

Temmuz ayında emekli maaşlarına, batı eyaletlerinde yüzde 4,39 ve doğu eyaletlerinde ise yüzde 5,86 zam yapılacak. Bu tarihten itibaren emekli maaş bağlanma oranı  Batı Almanya'da 36,02 euro'dan 37,60 euro'ya ve Doğu Almanya'da 35,52 euro'dan 37,60 euro'ya çıkacak. 

Ülkedeki yaklaşık 21 milyon emeklinin bu artıştan faydalanacağı belirtiliyor. 

Emekli maaşı ne kadar olacak?
Açıklanan bilgilere göre; 500 euro emekli maaşı alan ve batı eyaletlerinde yaşayan bir kişinin maaşı 21.95 euro, doğu eyaletlerinde yaşayan birinin maaşı ise 29.30 euro artacak

Aynı şekilde batıda ikamet eden ve 1.500 euro emekli maaşı alan kişinin maaşı 65,85 euro, doğuda yaşayan kişinin maaşı ise 87,90 euro artacak. 

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.