Almanya’da özellikle çocuklarının bakımı konusunda büyükanne, büyükbaba ve diğer aile bireylerinden düzenli olarak destek alan ebeveynler, bu tür masrafları vergiden düşebiliyor. 

Avrupa’dan Haber sitesinin Gelir Vergisi Yardımı Derneği (Vereinigte Lohnsteuerhilfe e. V.) verilerine dayandırarak verdiği haberde, çocukla ilgili yapılan masrafların üçte ikisi, çocuk 14 yaşına kadar ve yılda 4 bin euroya kadar olmak üzere, vergiden düşülebileceği belirtildi.

Vergiden indirim almak isteyen aileler, büyükanne veya büyükbabanın bakıcı olarak vergi beyannamesinde gösterilebilmesi için resmi bir iş sözleşmesi yapması gerekiyor. Sözleşmede saatlik ücret, çalışma günleri gibi detayların belirtilmesi ve ödemelerin banka havalesi ile yapılması gerekiyor.  Ayrıca, ödemeye ilişkin faturaların saklanması da çok önemli. 

Büyükanne veya büyükbaba çocuğa bakmak için herhangi bir ücret almıyorsa, yol masrafları da kilometre başına 30 sente kadar vergi indirimi olarak faturalandırılabiliyor. 

Bebek bakıcıları, aupair, kreş ve anaokulu gibi kurumlardan kaynaklanan masraflar da vergi indirimi kapsamında kullanılabiliyor. Ancak, yemek, spor veya okul dışı müzik gibi kurs masrafları vergiden geri alınamıyor. Ebeveynlerin bu vergi indirimlerinden yararlanabilmesi için, vergi beyannamelerinde Çocuklarla ilgili Ek (Anlage Kind) bölümünü doldurması gerekiyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.