Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) destekleriyle Türk Eğitim Merkezi Duisburg bünyesinde gerçekleştirilen Türkçe Saati Projesi’ne katılan çocuklar, geçtiğimiz hafta sonu vizyona giren “Nasreddin Hoca - Zaman Yolculuğu”  filmine gitti. Film sonrası çocukların mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

Türkçe Saati Projesi’nin temel amacı, öğrencilerin anadillerini öğrenmeleri ve dili kullanmaları ancak bunun yanı sıra bir diğer amacı da çocukların Türkçeyi zevk alarak öğrenmelerini sağlamak.

Duisburg’daki Türk Eğitim Merkezinin düzenlediği etkinlikte Elif grubunun öğretmeni Gizem Uyanık , öğrencilerini 17 Aralık Cumartesi günü UCI Duisburg’da gösterimde olan “Nasreddin Hoca - Zaman Yolculuğu” filmine götürdü.

Gül grubu öğretmeni Nurdan Kanıkurumaz ise öğrencilerini 18 Aralık Pazar günü Cinestar Oberhausen’daki seansa götürdü.

Filmden sonra bir açıklama yapan öğretmenler, velilere yardımlarından dolayı teşekkür etti ve bu tür etkinliklerin devam etmesini diledi.

Duisburg Eğitim Merkezi için kültürel faaliyetler özellikle kültür bilincini arttırmak ve coğrafyadaki kültür çeşitliliğini ön plana çıkarmak için önem taşımakta. 

Derslerde Nasreddin Hoca’yı ele alan gruplar vizyona giren “Nasreddin Hoca - Zaman Yolculuğu”  filmine gidererek, projenin sayılan amaçlar doğrultusunda ilerlediğini de göstermekte.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.